Styrelederen har ordet

Randolv Gryt

Så er vi i gang igjen – med 7. oppsetting av «Ragnhilds drøm».
Da vi i 1998 fikk laga et spill til bruk i kristningsjubileet i 1999, anså vi dette som en engangsforeteelse. Men spillet ble godt mottatt, og det ble nærmest et folkekrav at det skulle settes opp flere ganger.

«Ragnhilds drøm» er et svært stort løft for de små bygdene i «gamle» Skjerstad. Budsjettet i år er på vel 1,5 mill.kroner, og det er på grensen av det vi kan makte. Men en enorm dugnadsvilje og engasjement gjør at når premieren er i gang fredag 28. juni, er alt på plass.
Jeg har store forhåpninger til årets oppsetting. Vi har et kjempesterkt lag av hovedrolleinnehavere, dansere, orkester, dirigent og regissører, og spillet inneholder nye elementer som gjør storyen tydeligere og enda mer spennende.

«Ragnhilds drøm» er skrevet til de to korene Misvær sangerlag og Breivik sangerlag, barn og profesjonelle. Uten denne kjerne av bygdefolk, noen av disse har vært med på alle 7 oppsettingene, ville vi ikke hatt noe spill. I år er også sangere fra Skjerstad Mannskor med. I år er kravene til «folket» både når det gjelder øvingstid og skuespilleroppgaver skjerpet. Men alle tar endringer med godt mot og mye humør.

Jeg er svært takknemlig for alle som stiller opp i «Ragnhilds drøm» oppsetting etter oppsetting. Uten dere ville vi ikke hatt noe spill.

Og takk også til alle som bidrar med utstillinger, aktiviteter, parkering, matservering og mye anna. 

Vi viser at vi bor i levende bygder. Velkommen til «Ragnhilds drøm» 2019. 

Randolv Gryt, styreleder
Stiftelsen Ragnhilds Drøm

Én tanke

  1. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er mektig imponert over dette tiltaket. Har opplevd dette en gang tidligere, og kommer gjerne tilbake ved neste anledning. Dette betyr så mye historisk, og kanskje spesielt for oss som har vokst opp rundt denne herlige Skjerstadfjorden. Her er jo dokumentert bosetting helt tilbake til vikingetiden og katolsk tidsalder.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s