Ragnhilds Drøm 2019 står for døren

Ragnhilds Drøm ble første gang oppført i 1999 i forbindelse med 1000-årsjubileet for Olav Tryggvasons kristningsferd i Salten. Årets oppsetting er den syvende og markerer også 20-årsjubileet for urpremieren.

Spillet går rett inn i den historiske virkeligheten slik vi kjenner den fra arkeologiske funn i Skjerstad, og generell historiekunnskap om vikingtida. Hovedtema i spillet er brytningen mellom det norrøne samfunn med sin norrøne religion, og den nye kristentrua som kong Olav prøver å påtvinge lokalsamfunnet. I framstillingen finnes en undertone av at kristendommen nok allerede var kjent fra vikingferder rundt i Europa. Men det samfunnet Raud var høvding for, var basert norrøn kultur. Når Tore, den nye høvdingen, lar seg døpe, har den nye tid trått inn. Dette temaet skiller Ragnhilds  Drøm fra de fleste andre «vikingspill» rundt om i landet, og framstillingen utfordrer til debatt om kristningsprosessen i Norge. 

De fem korene i Skjerstad, Breivik Sangerlag, Misvær Sangerlag, Skjerstad Mannskor, Skjerstad Barne- og Ungdomskor og Misvær Barne- og Ungdomskor utgjør, sammen med prosjektsangere fra Skjerstad og Bodø grunnstammen i vikingsmiljøet. Kormedlemmene har utført en formidabel jobb for å skape Graddholmen amfi og det autentiske miljøet på arenaen. 

Fem hovedroller, 3 profesjonelle og to lokale amatører, bærer handlingen. 

Musikken er svært sentral i spillet. Den er skrevet for 13 musikere og tre profesjonelle sangere, og har korsatser som utfordrer de lokale korsangerne . 

Tilbakemeldingene fra de seks første oppsettingene er mange og meget gode, og  bekrefter at vi har et spill av høy kvalitet. Kritikken i pressen har vært nærmest overstrømmende:

”Strålende i Skjerstad”.”Storslått musikkteater på historisk bunn”. ”Ragnhilds drøm”  er en ”tour de force”. Et samlet bygdefolk sammen med ytterst profesjonelle sangere gjør Skjerstad til stedet å besøke denne helga”. «Bygdefolket er imponerende, voksne og unger fra Skjerstad og Misvær gjør en formidabelt god jobb i «Ragnhilds drøm». «Musikken imponerer». ”Bravo Skjerstad”.

Vi takker alle tidligere regissører og koreografer for å bidratt til den utviklingen spillet om kristninga av Salten har hatt gjennom årene. 

Regissører :
Ebrahim Aghazadeh
Ronald Rørvik
Rolf Engelsen 

Koreografer:
Toini Kristensen
Anne Katrine Haugen
Anne Katrine Fallmyr

Kjøp dine billetter til årets oppsetting her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s